Alfredos kött- och böngryta
Skär korven på snedden i cirka 2 cm breda
bitar. Stek i torr stekgryta tills den får färg och en del av fettet smälter
ut …
Skinkfärsburgare med koriander, salvia och svartpeppar
Skinkfärs är en ganska lyxig produkt, som kan användas till mycket. Här serverar vi den som en läcker och välkryddad burgare mellan bröd.
Honungskryddad wok med färsk skinka
Den här woken är ett exempel på hur snabbt du kan laga en god måltid med hjälp av djupfrysta wokgrönsaker. Köttet kryddas med japanska smaker och honung.
Skinksås med tomatpasta
Pasta med skinksås brukar vara en favorit, särskilt för barn. Här en lite annorlunda variant med pasta som kryddas med tomat. Färdigköpt ostsås gör det här till en snabbmiddag.
Sockerstekt fläskfärs i salladsblad
Tacos i alla ära, men nog är det kul att variera fredagsmyset. I det här receptet sveper vi in färs i salladsblad istället för i bröd och serverar med goda tillbehör. Var och en gör sitt eget paket och väljer det man gillar bäst.
Het mexikansk gratäng
Chilikryddat kött och het sås bjuds vi på i den här lättlagade allt i ett-gratängen. Praktiskt och snabblagat- och gott, förstås!
Fylld schnitzel med sharonfrukt
Skinkschnitzel är en vanlig styckningsdetalj som vi ofta hittar i köttdisken. Jättegod att steka eller panera, men ibland är det gott med omväxling. Här får du tips på en läcker fyllning som gör schnitzlarna till en riktig festrätt.
Grillspett
Det här är ett grundrecept på grillspett av antingen gris, nöt eller lammkött. Du får också förslag på goda grillsåser att servera till.
Annorlunda griljeringar till julskinkan
Ibland är det kul att bryta gamla traditioner och till exempel griljera julskinkan på ett nytt sätt. Här kommer tre olika förslag, samtliga räcker till en julskinka på ca 2−3 kilo.
Italienska köttbullar
Snabbt och lätt lagar du de här ört- och parmesankryddade köttbullarna, som du serverar med färdig tomatsås och pasta. En toppenrätt som är god och lättlagad, och som går snabbt att göra.
Grillspett från Kina
De här spetten görs på det i Kina så älskade grisköttet, och marineras i en marinad med kinesiska smaker.
Gratinerade majschips med rökt skinka
Nachos, majschips, är en av våra favoriter. De är goda gratinerade i ugn. Pröva att laga dem med något annat än köttfärs, till exempel med rökt skinka.
Laga något gott med…
Nya recept
Kroketter på slarvsylta med pepparmajonnäs
Krämiga och frasiga kroketter på slarvsylta passar perfekt som tilltugg till champagne. Första rätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött.
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.
Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto
Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto och svensk hårdost är en härligt värmande rustik höstmiddag med recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Ögonsnacks till Halloween
Vill du bjuda på något gott och enkelt men samtidigt lagom läskigt är dessa ögonsnacks till Halloween nästan ett måste.
Läskig tacospindel
Laga en läskig tacospindel till Halloween. Servera med klassiska tillbehör som sallad, gräddfil, salsa och ärtmole.
Våra mest populära recept
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.