Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Gryta med griskött, äpple, lök och potatisstomp

Den här grytan görs på färsk skinka och får härlig smak av äpple och lök. Servera ett gott potatisstomp med persilja till. 

Rökt skinka med ostkräm, champinjoner, ättiksbetor och smulade potatischips

En elegant förrätt på fin, rökt skinka med tillbehör som ostkräm och ättiksbetor. Kan även serveras som mingelrätt eller på buffé.

Traditionell griljering av julskinka

Traditionell senapsgriljering av julskinka

Det här är en klassisk och traditionell senapsgriljering av julskinka där man griljerar julskinkan med en vacker, jämn och gyllene griljering av senap.

kokt julskinka

Kokt julskinka

Så här kokar du julskinka på klassiskt vis. Du får även länkar till tips på hur du kan koka skinkan i ugnen i folie, samt på griljering och glasering. 

Ugnsbakad julskinka

Ugnsbakad julskinka

Så här tillagar du ugnsbakad julskinka. Du får också förslag på hur du kan griljera eller glasera skinkan.

hemrimmad julskinka

Hemrimmad skinka

Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.

Pestoslungad pastasallad med skinka, spenat och jordgubbar

En supersnabb måltid lagar du av färdigköpt pesto, pastaskruvar, skinka och jordgubbar. Så passa på en sommardag när du hittat fina, färska jordgubbar. 

Baguette med kokt skinka och ädelostcreme

En matig macka är en perfekt lunch eller kvällsmåltid. Njut en frasig baguette med skinka, ädelost och päron. En kopp te eller ett glas öl passar fint till. 

Fyllda skinkrulader

En läcker liten förrätt som du snabbt slänger ihop av lufttorkad skinka och sockerärter. Passar också bra att servera på försommarbuffé. 

Sås till pasta med färsk skinka, fransk senap och gräslök

Färsk skinka i strimlor går snabbt att laga till. Här gör vi en läcker sås till pasta som kryddas med fransk senap och gräslök. 

Skinkstek i lergryta

En välsmakande söndagsstek med grönsaker och allt. Kött tillagat i lergryta sjuder långsamt och får inte så mycket färg, men mycket smak. På 1970-talet lanserades lergrytan i Sverige, och blev en storsäljare. Argumenten för matlagning i lergryta var att näringsämnen och vitaminer bevarades i maten. En annan bra sak med lergryta är att den sköter sig själv och du kan göra annat under tiden maten står i ugnen.

Skinkwok med thailändsk blandning

Det är praktiskt att ha en påse wokgrönsaker på lut i frysen. Då går det snabbt att laga till en härlig wok med skinka, svamp och sötsur sås. Inspirationen kommer från Thailand. 

Laga något gott med…

Nya recept

Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka

Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka

Perfekt om man inte tycker om fisk Hur härligt är det inte med en festlig och matig sallad, antingen till lunch eller som middag på våren eller sommaren? Eller varför inte till påsk? En vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka är också perfekt om man inte tycker om

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen