Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker
En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.
Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår
En av de styckningsdetaljer som skärs ut av skinkan är innanlåret. Vanligtvis görs porchetta på fläskkarré, men här använder vi istället innanlåret till en porchetta, som tunnskivas och serveras i en macka tillagad i klämgrill.
Grillade glaserade skinkmedaljonger med kokosris och sparrisbroccoli
Skinkmedaljongerna är skivor av rullen en styckningsdetalj som styckas ut från skinkan. Köttet innehåller inte så mycket fett, så grilla varsamt och smaksätt med kryddor och glaze. Här får det grillade köttet sällskap av ett härligt ris och grillad broccoli.
Köttfärssås med korv och skinka
Har du fått rester över från julbordet? Varför inte använda dem i denna goda och svinnsmarta köttfärssås med korv och skinka? Här hittar du receptet.
Nattbakad hel skinka av rapsgris med kummin och enbär
När du bakar skinka i ugnen på låg temperatur tar det längre tid än på hög. Den här skinkan behöver natten på sig, men blir gudomligt god. Räcker till många och passar bra som bufférätt eller som tilltugg. Receptet är framtaget i samarbete med Årets Kock.
Misogriljerad julskinka
Trött på den gamla vanliga griljeringen till julskinkan med senap och ströbröd? Testa misogriljerad julskinka för en asiatisk touch på julbordet.
Senapsgriljerad julskinka med grönkål, mandel och päron
Här är ett recept på en klassisk senapsgriljerad julskinka. På skinkspadet kan du göra en härlig, varm sallad med grönkål, mandel och päron.
Lökgriljerad julskinka med äppelchutney och sirapsstekt kål
Lökgriljerad julskinka är en griljering som ger en ny och fräsch touch men ändå påminner om klassisk griljering på julskinkan.
Julskinka med griljering på kavring, apelsin och kryddnejlika
Det här är en griljering, tänkt för kokt julskinka, gjord på kavring. Den är också kryddad med julsmaker som apelsin och kryddnejlika. Servera den här skinkan med cumberlandsås, eller i en sallad med pickles och cumberlandsås.
Skinkmacka med rödbetsmarmelad
När du vill göra dig en riktigt god skinkmacka på vörtbröd kan du förgylla den med mustig rödbetsmarmelad.
Julens skinkmacka med oströra
Julskinka, ost, senap och ruccola lägg till några knäckebröd och smör. Vips så har du rört i hop Julens skinkmacka med oströra!
Matsäcksbullar med skinkfyllning
Jättegoda bullar att ta med som lunch eller mellanmål när du ska ge dig av på utflykt.
Laga något gott med…
Nya recept
Lövbiffspanna med champinjoner och vitlök
Denna lövbiffspanna med champinjoner och vitlök är en krämig middagsrätt som passar fint såväl i veckan som en härlig helgmiddag.
Paj med bacon, sparris och ost
Paj måste väl ändå vara en av sommarens bästa maträtter? Denna paj med sparris, bacon och ost passar fint att servera till midsommar.
Grillad flankstek med krossad färskpotatis och jordgubbssalsa
Flankstek är en populär styckningsdetalj att grilla på sommaren. Tack vare att den är jämntjock går den snabbt att grilla.
Glazad fläskkarré med matig korngrynssallad
Sugen på något gott att grilla? Glazad fläskkarré med matig korngrynssallad är en sommarrätt som passar fint till grillen.
Grillad picanha med potatissallad
Picanha, också kallad rostlock med kappa eller rostbiffslock, är en lite annorlunda detalj från nöt. Här serveras grillad picanha med potatissallad.
Caesarsallad med pluma
En klassisk caesarsallad görs med kyckling. Här hittar du en uppdaterad caesarsallad med pluma – alltså kött av gris. Pluman är oväntat läcker och god.
Våra mest populära recept
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.