Fläsksida med jamaikansk krydda, rotfruktspommes och aioli
För den som är förtjust i knaprig svål är denna fläsksida med jamaikansk krydda, rotfruktspommes och aioli himmelriket.
Risotto med rimmat sidfläsk, primörer och gremolata
I denna risotto med rimmat sidfläsk, primörer och gremolata får hela våren plats på en och samma tallrik. Laga nu när de svenska primörerna är i säsong.
Sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs
Till sommarens grillning passar det utmärkt med en läcker och smakrik macka – som denna sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs.
Porchetta med apelsin- och fänkålssallad och rostad potatis
Testa det här receptet på Porchetta till julbordet som Sigrid Bárány har skapat. servera med apelsin- och fänkålssallad.
Ingefärsbräserad fläskkarré med äpplen, brysselkål och rödbetor
Detta recept på ingefärsbräserad fläskkarré med äpplen, brysselkål och rödbetor är framtaget av Sigrid Bárány.
Rårakor med stekt sidfläsk
Rårakor som steks frasiga i fläskflott och serveras med knaprigt stekt sidfläsk och fräscht syrliga lingon.
Fläskpannkaka med lingon
Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.
Bao med sötsyrligt fläsk, nötter och gurka
Bao med sötsyrligt klibbigt fläsk nötter och gurka är en vietnamisisk rätt. Det är ångade luftiga bullar som fylls med läckra tillbehör.
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.
Taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole
Detta recept på taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole är framtaget av Emilia Nilsson från Sveriges Mästerkock 2019.
Borsjtj - Rödbetssoppa med saltgurka, smetana och sidfläsk
Det här är rysk rödbetssoppa på Anette Rosvalls vis med sidfläsk som stekts krispigt. Klassiska tillbehör som saltgurka och smetana serveras till.
Burned rib tips med bryssel- och fänkålslaw och aji amarillodip
Broskkam är en styckningsdetalj som man får när man styckar ut St Louis-revben, i USA kallas den rib tips. Broskkammen är, som namnet anger, en detalj med en del brosk, så köp ungefär 250 g per person eftersom ben och brosk går bort efter tillagning.
Laga något gott med…
Nya recept
Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor
Denna välsmakande Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor är god och lättlagad vardagsmat. Perfekt också till sportlovet att ta med i termos.
Mandelkaka med blåbärskompott, gräddparfait och oxalis
Prova den här efterrätten på nyårsafton – mandelkaka med blåbärskompott och oxalis. Det här är deserten i Desirée Jaks nyårsmeny för Svenskt Kött.
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp är huvudrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött. I säsong med kål och svamp, svenska ärtor finns i frysen.
Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs
Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.
Kroketter på slarvsylta med pepparmajonnäs
Krämiga och frasiga kroketter på slarvsylta passar perfekt som tilltugg till champagne. Första rätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött.
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.
Våra mest populära recept
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.