Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Bao med klibbigt sötsyrligt fläsk, nötter och picklad gurka

Bao med sötsyrligt fläsk, nötter och gurka

Bao med sötsyrligt klibbigt fläsk nötter och gurka är en vietnamisisk rätt. Det är ångade luftiga bullar som fylls med läckra tillbehör.

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.

Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon

Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon

Dessa frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon är framtaget av Emilia Nilsson. Perfekt till påskbuffén!

Taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole

Taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole

Detta recept på taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole är framtaget av Emilia Nilsson från Sveriges Mästerkock 2019.

Borsjtj - Rödbetssoppa med saltgurka, smetana och sidfläsk

Det här är rysk rödbetssoppa på Anette Rosvalls vis med sidfläsk som stekts krispigt. Klassiska tillbehör som saltgurka och smetana serveras till. 

Burned rib tips med bryssel- och fänkålslaw och aji amarillodip

Broskkam är en styckningsdetalj som man får när man styckar ut St Louis-revben, i USA kallas den rib tips. Broskkammen är, som namnet anger, en detalj med en del brosk, så köp ungefär 250 g per person eftersom ben och brosk går bort efter tillagning.

St Louis-revben med dry rub och jalapenopotatissallad och dipp

St Louis-styckningen kommer från USA, där man gärna styckar ut den här detaljen med mycket kött på varje ben. Tre timmar tar grillning eller rökning, så samla vännerna kring grillen och passa på att umgås under tiden. Receptet på rubben blir en stor sats, så den kan du även använda till andra rätter. När St Louis-revbenen styckas ut får man samtidigt den styckningsdetalj som kallas broskkam. 

Ugnsbakad och grillad fläsksida med broccoli och primörer

Sidfläsk är en härlig styckningsdetalj som är marmorerad med fett. Det gör att köttet får extra fin smak under tillagningen. Ett fiffigt sätt att minska grilltiden är att förbaka köttet i ugnen. Sedan tar det inte så lång tid att grilla köttet och primörerna.

Pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön

Förr var sylta på julbordet ett måste, eftersom man tog vara på varenda del av varje slaktad gris. Det hållbara tänket kommer nu tillbaka och restaurangerna presenterar stolt sin egen sylta på julbordet. Det är inte svårt att göra sylta, så nu kan du också bjuda på en hemgjord variant.

Terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel

Denna läckra terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel gör du helt klar dagen före servering. Skär upp i lagom skivor och servera med tillbehör.

Halla gårds knapriga fläsksida med svål

Från Halla gård kommer det här receptet på knaprig fläsksida kryddad med kanel, lök och enbär. Perfekt att ställa fram på julbordet eller som plockmat till julens alla glöggkalas.

Pumpapaj med bacon och purjolök

Matig filodegspaj fylld med rostad butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

souvas provençale

Lammsouvas provençale

Lammsouvas provencale är en fransk klassiker med smak av svensk vildmark. Souvas brukar vanligtvis vara saltat och lätt rökt renkött.

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

God vardagsmat

Gratäng med råkorvsfräs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.

Köttbullar med gräddsås och lingon

Köttbullar med gräddsås och lingon

I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top