Långbakad fläskkarré med syrlig salsa
Har du en gång smakat karré tillagad på det här viset är det svårt att mostå. Fettet smälter ut under tillagningen och köttet blir smältande mört.
Grillad fläskkarré med potatissallad
Att grilla fläskkarré är sannerligen en konst. En perfekt grillad skiva karré är bland det godaste du kan äta, men grillningen kräver lite omsorg, så att köttet blir mört och fettet smälter ut. Använd gärna en grilltermometer, så att du kan kontrollera temperaturen där skivorna är som tjockast.
Coca cola-marinerad fläskkarré
Marinering med coca cola var något som började bli populärt i Sverige på 1980-talet. Nu har de här recepten kommit till heders igen. Sötman i läskedrycken kryddar griskött väldigt fint.
Plommonspäckad karré
Det här är en gammaldags söndagsmiddag som nog kan räknas till svensk husmanskost. Griskött trivs fint med söta plommon, och såsen blir härligt len.
Karré med dijon- och grönpepparsås
Vanlig stekt fläskkarré i skivor får ett lyft av den här mustiga såsen med dijonsenap och grönpeppar. Självklart kan du även grilla köttet, om du har tillgång till utegrill och det är säsong.
Äpple- och fläskfyllda karrérulader med potatispuré, kantareller och rosmarinsky
Det här är ett lite annorlunda sätt att tillaga den populära fläskkarrén. Men det går alldeles utmärkt att göra rulader av köttet. här får ruladerna sällskap av smörstekta kantareller och äplen. En rätt för höstfesten.
Fikonspäckad fläskkarré
Griskött och sötma går fint ihop. På svenskt vis späckar vi ofta karré med plommon, men här har vi istället valt att späcka med fikon. Den goda buljongen som köttet puttrat i tas tillvara i en läcker sky kryddad med soja och senap.
Grillad limemarinerad fläskkarré
Fläskkarré är en av våra grillfavoriter på sommaren. Den passar fint att marinera i en limemarinad som ger härlig syra.
Karréspett med ananas och paprika
När du tröttnat på att grilla fläskkarré i skivor kan du ge den ett lyft genom att grilla detta kött på spett. Dessa karréspett kallar vi också för Calypsospett.
Laga något gott med…
Nya recept
Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor
Denna välsmakande Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor är god och lättlagad vardagsmat. Perfekt också till sportlovet att ta med i termos.
Mandelkaka med blåbärskompott, gräddparfait och oxalis
Prova den här efterrätten på nyårsafton – mandelkaka med blåbärskompott och oxalis. Det här är deserten i Desirée Jaks nyårsmeny för Svenskt Kött.
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp är huvudrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött. I säsong med kål och svamp, svenska ärtor finns i frysen.
Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs
Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.
Kroketter på slarvsylta med pepparmajonnäs
Krämiga och frasiga kroketter på slarvsylta passar perfekt som tilltugg till champagne. Första rätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött.
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.
Våra mest populära recept
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.