Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

”Chili con karré” med garbanzoquesedillas

En härlig chili på fläskkarré som serveras med quesadillas med rejäl fyllning och läckra tillbehör som majs och selleri. Såväl chilin som fyllningen till quesadillas kan du göra klara i förväg. Perfekt till fredagsmyset! 

Pulled pork i tortillabröd

Pulled pork kan serveras på många sätt. Det är trevligt att låta köttet vara en del av en plockmiddag, där var och en fyller sitt tortillabröd med valfria tillbehör. 

Karré med vinbärssås

När det är säsong för röda vinbär är det härligt att kunna bjuda på en syrlig vinbärssås till fläskkarré. Samtidigt brukar det finnas fina vaxbönor att tillgå, så passa på att bjuda dem till. 

Falsk pekinganka

I Kina serveras pekinganka med olika grönsaker och lotuspannkakor. Här är en fuskvariant på fläskkött 

Pepparstekt karré med potatis-fetaost-auberginegratäng och ingefärssyltad muscatpumpa

Det här är en riktig festmiddag med en älskad styckningsdel, fläskkarré. 

Svampfylld karré

Det här är en härlig söndagsmiddag som du kan göra när du varit ute och plockat svamp. Eller varit på torget och köpt färsk svamp. En fläskkarré fylls med svampstuvning och gratineras i ugnen med smakrik ost. 

Karré med valnötstäcke

Visst passar fläskkarré som söndagsmiddag! Till exempel om du låter den få ett frasigt täcke med bröd, persilja och valnötter, och gratinerar den i ugnen. 

Karibisk karré

En färgsprakande frukt och grönsaksblandning med karibisk inspiration bjuder vi på till stekt fläskkarré. En snabblagad och jättegod rätt. Råris passar fint till. 

Smörgås med chilikryddad fläskkarré

I spansktalande Sydamerika kallas mackor av den här typen får sanguche . En perfekt lunch eller liten kvällsrätt. Servera den varm eller kall. 

Gris i kål

Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré. 

Örtfylld karrésnäcka

Om du skär upp fläskkarré till en platta, kan du fylla den och rulla ihop den tätt. Då blir det så här fina snäckor när du skär upp köttet efter tillagning. 

Långbakad fläskkarré med syrlig salsa

Långbakad fläskkarré med syrlig salsa

Har du en gång smakat karré tillagad på det här viset är det svårt att mostå. Fettet smälter ut under tillagningen och köttet blir smältande mört.

Laga något gott med…

Nya recept

Pulled pork i smoker

Pulled pork i smoker

Pulled pork blev trendigt för ett par år sen men har du testat att göra det i smoker på äkta amerikanskt BBQ-vis?

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen