Cola-Yaki Burnt Ends
Servera i Cola-Yaki burnt ends i baguette med sesam slaw, picklad rödlök och hot sauce.
Pulled pork i smoker
Pulled pork blev trendigt för ett par år sen men har du testat att göra det i smoker på äkta amerikanskt BBQ-vis?
Thailändska grillspett Moo Ping med chilidippsås och gurksallad.
Dessa thailändska grillspett Moo Ping ger en fantastisk smak av thailändsk ”street food” som lätt tillagas hemma på grillen eller i ugnen.
Lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och vit balsamicosky
En lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och balsamicosky är en perfekt ersättare för lammsteken i påsk.
Fläskkarré i massaman curry med vildris
Denna fläskkarré i massaman curry med vildris bjuder på smaker och inspiration hämtade från det thailändska köket. Det här är riktig cross cooking.
Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost
Cuban sandwich, eller cubano, är en klassisk grillad macka från Florida. I denna Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost har skinkan blivit uppgraderad med grillad fläskkarré.
Äggwraps med fläskkarré krispiga grönsaker och jordnötssås
Dessa äggwraps med fläskkarré, krispiga grönsaker och jordnötssås är tunna wraps av omelettpannkakor som fylls.
Fläskkarré med rotmos och kålsallad
Fläskkarré är bra kött som håller sig smakfullt och saftigt under långkok tack vare sin rika marmorering – här i fläskkarré med rotmos och kålsallad.
Bakad karré med spröda polentachips och chilimajonnäs
Detta recept på bakad karré med spröda polentachips och chilimajonnäs är lite som en öppen taco. Karrén behöver sex timmar i ugnen, så här gäller planering.
Sotad fläskkarré med rostade morötter och blåmögelost
Fläskkarré är en mör och smakrik styckningsdetalj. Här serveras en sotad fläskkarré med rostade morötter och blåmögelost samt morotsdressing.
Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème
Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?
Grundrecept på fläskstek på danskt vis
I Danmark äter man ”fleskesteg” vid jul, men den passar lika bra en vanlig lördag. Här hittar du grundrecept på fläskstek på danskt vis.
Laga något gott med…
Nya recept
Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka
Perfekt om man inte tycker om fisk Hur härligt är det inte med en festlig och matig sallad, antingen till lunch eller som middag på våren eller sommaren? Eller varför inte till påsk? En vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka är också perfekt om man inte tycker om
Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt
Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt är både festligt och gott. Denna rätt passar att servera till helgen, till nyår eller påsk.
Köttpaj med soltorkade tomater, broccoli och ost
Denna köttpaj med soltorkade tomater, broccoli och ost är lite annorlunda då den görs med strimlad lövbiff. Det blir både gott och är enkelt.
Baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök
Dessa baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök är god och lyxig sportlovsmat som passar fint att ta med sig ut på picknick.
Wraps med skinka och krämig sallad
Dessa wraps med skinka och krämig sallad är smidiga att ta med ut på picknicken såväl som i pulkabacken på sportlovet eller i skogen på höstlovet.
Tunnbrödsrulle med potatissallad, rödkål och rostad lök
Korv med bröd är trevlig mat att äta ute, men varför inte variera korvgrillningen med en god tunnbrödsrulle med potatissallad, rödkål och rostad lök?
Våra mest populära recept
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.