
Mini-sliders med skinkröra
Släng inte resterna! Dessa mini-sliders med skinkröra passar fint att servera till nyårsfesten och låter dig ta till vara på både julskinka och grönkål.
Gratäng med julskinkerosor
Har du fått rester över från julbordet? Denna dekorativa gratäng med julskinkerosor är perfekt att svänga ihop av julresterna.
Potatissoppa med skinka och grönkål
Denna härliga potatissoppa med skinka och grönkål är perfekt att göra när man vill ta tillvara på julresterna och minska svinnet.
Pytt med julskinka, julkorv och potatis
Laga en pytt med julskinka, julkorv och potatis av julens rester! Det här är smidig vardagsmat när man vill laga något enkelt och gott i mellandagarna.
Köttfärssås med korv och skinka
Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala
och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan. Strimla skinka …
Misogriljerad julskinka
Trött på den gamla vanliga griljeringen till julskinkan med senap och ströbröd? Testa misogriljerad julskinka för en asiatisk touch på julbordet.
Senapsgriljerad julskinka med grönkål, mandel och päron
Här är ett recept på en klassisk senapsgriljerad julskinka. På skinkspadet kan du göra en härlig, varm sallad med grönkål, mandel och päron.
Lökgriljerad julskinka med äppelchutney och sirapsstekt kål
Lökgriljerad julskinka är en griljering som ger en ny och fräsch touch men ändå påminner om klassisk griljering på julskinkan.
Julskinka med griljering på kavring, apelsin och kryddnejlika
Det här är en griljering, tänkt för kokt julskinka, gjord på kavring. Den är också kryddad med julsmaker som apelsin och kryddnejlika. Servera den här skinkan med cumberlandsås, eller i en sallad med pickles och cumberlandsås.
Skinkmacka med rödbetsmarmelad
När du vill göra dig en riktigt god skinkmacka på vörtbröd kan du förgylla den med mustig rödbetsmarmelad.
Julens skinkmacka med oströra
Julskinka, ost, senap och ruccola lägg till några knäckebröd och smör. Vips så har du rört i hop Julens skinkmacka med oströra!
Spenatsoppa med rest-topping
Det blir ofta mycket mat över efter julbordet på julafton. Minska ditt matsvinn och laga det här receptet på spenatsoppa med rest-topping.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor
Denna Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor serveras med spänstiga nudlar, krämiga äggulor och söta räkor.

Fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi
Dessa fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi är en rätt som har hämtat inspiration från det koreanska köket.

Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost
Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost är en otroligt snabblagad ”piatto unico”.

Nuggets av fläskfilé med örthummus
Dessa nuggets av fläskfilé med örthummus är snabbmat på det sofistikerade, smakfulla och mättande sättet. Planera att köttet ska marinera 1 timme.

Fläskkarré med rotmos och kålsallad
Fläskkarré är bra kött som håller sig smakfullt och saftigt under långkok tack vare sin rika marmorering – här i fläskkarré med rotmos och kålsallad.

Chili con carne på grisbog med korngryn
Med inspiration från den amerikanska södern hittar du här en variant av klassikern chili con carne på grisbog med korngryn.
våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.