Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage är ett recept på festliga aptitretare, framtaget av Catarina König.

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Bjud på ett gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön är skapade av Catarina König.

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet.

Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås

När Anette Rosvall var liten var det sötsura fläsket på kinakrogen något av det bästa hon visste. Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås är hennes variant av den rätten och den är, om hon får säga det själv, faktiskt mycket godare. Panko, japanskt ströbröd, hittar du på hyllan för världens mat i välsorterade livsmedelsbutiker.

Poké-bowl med carnitas

Carnitas: Skär köttet i små bitar. Blanda samman chiliflakes och paprikapulver, och massera in kryddorna i köttet. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Tillsätt …

Rökig svampbuljong med fläskdumplings och gomadressing

Fräs kött, svamp, lök och vitlök tillsammans i smör och olja tills allt blivit mjukt och följsamt. Lägg över i en stor kastrull, häll på …

Borsjtj - Rödbetssoppa med saltgurka, smetana och sidfläsk

Det här är rysk rödbetssoppa på Anette Rosvalls vis med sidfläsk som stekts krispigt. Klassiska tillbehör som saltgurka och smetana serveras till. 

Soppa med frikadeller och stjärnpasta

Frikadeller: Lägg brödbitarna i en skål och häll på grädden. Tillsätt lök och vitlök, salt och peppar och låt stå och dra i ca 15 …

Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker

En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.

Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår

Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår

En av de styckningsdetaljer som skärs ut av skinkan är innanlåret. Vanligtvis görs porchetta på fläskkarré, men här använder vi istället innanlåret till en porchetta, som tunnskivas och serveras i en macka tillagad i klämgrill.

Friterad spindelstek ’Nashville style’ på belgisk våffla med lönnsirap

Spindelstek är en styckningsdetalj som börjat dyka upp i rätter på menyn hos trendiga krogar. Köttet passar utmärkt att fritera och servera med tillbehör som våfflor, pickles och lönnsirap. Om du inte har tillgång till ett våffeljärn av belgisk variant går det naturligtvis lika bra att grädda helt vanliga våfflor.

Burned rib tips med bryssel- och fänkålslaw och aji amarillodip

Broskkam är en styckningsdetalj som man får när man styckar ut St Louis-revben, i USA kallas den rib tips. Broskkammen är, som namnet anger, en detalj med en del brosk, så köp ungefär 250 g per person eftersom ben och brosk går bort efter tillagning.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Gratäng med råkorvsfräs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.

Gott till grillen

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

våra mest populära recept

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top