
Filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg
I detta recept på filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg får skinkstek marinera i vinäger, soja och vitlök.
Sotad fläskkarré med rostade morötter och blåmögelost
Fläskkarré är en mör och smakrik styckningsdetalj. Här serveras en sotad fläskkarré med rostade morötter och blåmögelost samt morotsdressing.
Rosmarindoftande fläsksida med plommon, fänkål och svart vitlökskräm
Denna rosmarindoftande fläsksida med plommon, fänkål och svart vitlökskräm är en festlig och smakrik middagsrätt som är trevlig att bjuda på.
Råraka med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm
Råraka med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm är riktig husmanskost när det är som bäst.
Fläskkotletter med ugnsbakad purjolök, apelsindressing och hasselnötter
Dessa fläskkotletter med ugnsbakad purjolök, apelsindressing och hasselnötter är en härlig festrätt som passar att servera inför jul.
Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème
Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?
Helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky
Laga något festligt för en mindre peng, som helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky.
Lapskojs på griskind med vitkål och potatis
Det här är ett danskt recept på lapskojs på griskind med vitkål och potatis som serveras med rödbetor, rågbröd och pepparrot.
Grundrecept på fläskstek på danskt vis
I Danmark äter man ”fleskesteg” vid jul, men den passar lika bra en vanlig lördag. Här hittar du grundrecept på fläskstek på danskt vis.
Julstek av skinkstek
Sväng ihop en god julstek av skinkstek. Denna ugnsbakta julstek smaksätts med äppeljuice, ingefära, kanel, kryddpeppar.
Kåldolmar med fläskfärs, apelsin och pistasch
Kåldolmar är en traditionell rätt som många har smakat. Här är de i en ny tappning – kåldolmar med fläskfärs, apelsin och pistasch.
Tagine på fläskkarré med bulgursallad
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål
Dessa friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål kan serveras som ett tilltugg till välkomstdrinken eller som en liten förrätt.

Fläskfärsbollar i ostsås med potatisbullar och morotssallad
Dessa fläskfärsbollar i ostsås med potatisbullar och morotssallad är två gånger bollar; potatis- och köttbollar. Dessa serveras med krispig sallad.

Grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser
Grön curry har sitt ursprung i Thailand och är ofta kryddig och god – som detta recept på grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser.

Fläskkotlett med potatismos och fänkålssallad
När man gör detta recept på fläskkotlett med potatismos och fänkålssallad får fläskkotletterna ligga i marinad efter stekning och dra till sig smakerna.

Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron
Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron passar fint som värmande vardagsmat. Ribollita är en klassisk soppa från Toscana i Italien.

Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor
Denna Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor serveras med spänstiga nudlar, krämiga äggulor och söta räkor.
våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.