Stekta och bakade jordärtskockor med jordärtskockbuljong och bacon
Dessa stekta och bakade jordärtskockor med jordärtskockbuljong och bacon är en mustig och trevlig förrättsbuljong som passar att laga när som helst på året.
Stekt ris med grönsaker och marinerat stekfläsk
I detta recept på stekt ris med grönsaker och marinerat stekfläsk tar man rimmat sidfläsk och marinerar i hoisinsås för att få den riktiga asiatiska smaken.
Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost
Cuban sandwich, eller cubano, är en klassisk grillad macka från Florida. I denna Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost har skinkan blivit uppgraderad med grillad fläskkarré.
Spenatpannkakor med fläskkotlett, picklad rödlök och yoghurt
Dessa spenatpannkakor med fläskkotlett, picklad rödlök och yoghurt är en rätt som är kul att äta för både stora som små!
Äggwraps med fläskkarré krispiga grönsaker och jordnötssås
Dessa äggwraps med fläskkarré, krispiga grönsaker och jordnötssås är tunna wraps av omelettpannkakor som fylls.
Gratäng med krispigt sidfläsk, fänkål och burrata
Här är en rätt där du kan använda använder färsk fläsksida – gratäng med krispigt sidfläsk, fänkål och burrata.
Krebinetter med potatismos och stekt spenat
Testa att laga något danskt! Som dessa krebinetter med potatismos och stekt spenat. Krebinetter är en typ av biff av fläskfärs.
Friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål
Dessa friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål kan serveras som ett tilltugg till välkomstdrinken eller som en liten förrätt.
Fläskfärsbollar i ostsås med potatisbullar och morotssallad
Dessa fläskfärsbollar i ostsås med potatisbullar och morotssallad är två gånger bollar; potatis- och köttbollar. Dessa serveras med krispig sallad.
Grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser
Grön curry har sitt ursprung i Thailand och är ofta kryddig och god – som detta recept på grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser.
Fläskkotlett med potatismos och fänkålssallad
När man gör detta recept på fläskkotlett med potatismos och fänkålssallad får fläskkotletterna ligga i marinad efter stekning och dra till sig smakerna.
Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron
Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron passar fint som värmande vardagsmat. Ribollita är en klassisk soppa från Toscana i Italien.
Laga något gott med…
Nya recept
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.
Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto
Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto och svensk hårdost är en härligt värmande rustik höstmiddag med recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Ögonsnacks till Halloween
Vill du bjuda på något gott och enkelt men samtidigt lagom läskigt är dessa ögonsnacks till Halloween nästan ett måste.
Läskig tacospindel
Laga en läskig tacospindel till Halloween. Servera med klassiska tillbehör som sallad, gräddfil, salsa och ärtmole.
Cola-Yaki Burnt Ends
Servera i Cola-Yaki burnt ends i baguette med sesam slaw, picklad rödlök och hot sauce.
Våra mest populära recept
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.