Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Grillad limemarinerad fläskkarré

Fläskkarré är en av våra grillfavoriter på sommaren. Den passar fint att marinera i en limemarinad som ger härlig syra. 

Hemlagad blodpudding

Det blir allt mer populärt med ’nose to tail’-matlagning, det vill säga att det blir viktigt att ta tillvara allt som varje djur kan ge, även innanmat och blod. Förr var det en självklarhet, och kanske är det snart så igen? Här kommer receptet på hemlagad blodpudding.

Revbensspjäll provencale

Namnet provencale brukar betyda att det är vitlök i receptet. Här är det revbensspjäll som kryddas med vitlök och örter, och bakas smältande möra i ugn. 

Örtöverbakad kotlettrad, pommes med svartrot och pumpasås

Putsad kotlettrad (ytterfilé) av gris är n bra styckningsdetalj att laga den här lite ovanliga rätten av. Balnda samman färdiga pommes frites med svartrötter och servera hela härligheten med en len pumpasås. En riktig rätt för en skördefest. 

Köttbullar eller pannbiffar

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör. 

Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika

Värm ugnen till 175º. Gör 8 djupa skåror i köttet med en smal kniv. Späcka köttet med vitlöken. Blanda samman kryddor, salt och peppar och …

Skinkstrimlor i gräslökssås

En god sås till pasta på skinkstrimlor, senap och blekselleri, som kan vara bra som omväxling till klassiska pasta-såser. Tack vare att köttet strimlas får det kort tillagningstid, och rätten blir en snabblagad vardagsmiddag. 

Skink- och potatisterrin

Den här terrinen kan du göra av överbliven julskinka eller annan kokt, rimmad skinka. Den passar också bra att laga om du har överblivet potatismos på lut. 

Köttbullemacka

Om du har några köttbullar över som ligger och skräpar i kylen kan du ta dem tillvara på en läcker macka med marinerade morötter och groddar. 

Burgundisk skinkgryta

Burgundisk skinkgryta

Den här grytan har den berömda boeuf Bourgignon som förebild, fast här använder vi griskött istället för nötkött. Då förkortas koktiden och du får en ny, spännande smak.

Kokoswok med strimlat fläskkött

Strimlat kött har kort tillagningstid, så det här är en både välsmakande och snabblagad wok. Använd strimlor av färsk skinka (skinkschnitzel) eller av putsad kotlettrad (ytterfilé av gris). 

Bakad potatis med krämig skinksås

Bakad potatis med fyllning av krämig skinksås blir en lättlunch eller ett enkelt kvällsmål. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Rostas med ugnsbakade marinerade grönsaker

Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till. 

Kött- och kikärtsgryta med couscous

Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta. 

Vitello tonnato

Det här är en italiensk rätt som du kan servera på buffé eller som huvudrätt. Köttet kan med fördel kokas dagen före servering, och sedan bara skivas upp och dekoreras. Rätten passar bäst en varm sommardag, eftersom den serveras kall. 

Exotisk gryta på grisbog, bacon och äpple

Köttet från bogen är magert och innehåller mycket bindväv. Det gör att det kräver lång tillagningstid för att bli mört, men oj, så gott det blir! Bacon, curry och äpple sätter smak. 

Gott till grillen

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

våra mest populära recept

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top