
Lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och vit balsamicosky
En lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och balsamicosky är en perfekt ersättare för lammsteken i påsk.
Fransyska med krossad potatis och kålrabbisallad
Fransyska är en styckningsdetalj som även finns på gris. Här serveras denna fransyska med krossad potatis och kålrabbisallad med vinbär och dragon.
Satayspett på chilikryddad fransyska av skinka med blomkålscouscous
Dessa satayspett på chilikryddad fransyska av skinka med blomkålscouscous är god och enkel middagsmat.
Fransyska av skinka med ratatouille
Fransyska förknippas oftast med nötkött, men styckas även ut från gris. Här blir det en fransyska av skinka med ratatouille och en krispig sallad.
Urban taco på skav av fransyska
Det är lättare att skära köttet till skav när det är tinat till hälften, så frys in det dagen innan det ska serveras, och låt det tina till hälften i kylskåp. Green taco serveras i salladsblad istället för i tacoskal, och var och en fyller med det man gillar bäst. Ett fint alternativ till vanliga tacos på köttfärs.
Nötskav av fransyska i pitabröd
Stekt nötskav av fransyska i pitabröd passar lika bra till fredagsmyset som utflyktsmackor. Lökfräs med äpple och het sås blir pricken över i:et.
Råbiff, japansk med säsongens sallad
Till den här råbiffen har vi använt kött från platta fransyskan från nöt. Det går också bra att göra råbiff på inannlår av nöt, eller av oxfilé.
Retrostek av lilla fransyskan med klassiska tillbehör
Lilla fransyskan har kallats söndagsstekarnas Rolls Royce. Den har perfekt form och blir underbart mör om den tillagas i fuktig värme. Att tillsätta ansjovis i såsen ger härlig smak och sälta.
Ceasars spanska oxstek
Ceasars spanska oxstek här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås.
Tjälknöl
Tjälknöl lagar du av djupfryst kött, som sedan rimmas i saltlake. Sedan skärs köttet i tunna skivor, och kan serveras på buffé eller som huvudrätt. Du får också förslag på en god linssallad att servera till köttet.
Kött- och kikärtsgryta med couscous
Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta.
Slottstek
En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.
Laga något gott med…
Nya recept

Cola-Yaki Burnt Ends
Servera i Cola-Yaki burnt ends i baguette med sesam slaw, picklad rödlök och hot sauce.

St Louis revben med aprikos- och jalapeñoglaze
St Louis-revben med aprikos och jalapeñoglaze är det perfekta långkoket för lata sommardagar.

Entrecote reversed sear med chimichurri och friterad krossad potatis
Testa att laga entrecote reversed sear i röken. Servera med chimichurri och friterad smashed potatoes så har du en lyxig middag att bjuda på.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Pulled pork i smoker
Pulled pork blev trendigt för ett par år sen men har du testat att göra det i smoker på äkta amerikanskt BBQ-vis?

Chimichurrimarinerad grillad picanha med rökt paprika- och chilismör
Gillar du chimichurri? Då måste du testa grillad picanha som marinerats i chimichurri.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Utvalda recept

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.