En tjock fläskkotlett med rejäl fettrand kan du tillaga på det här viset. Då värms köttet sakta upp och fettet smälter ut, vilket ger fin smak till köttet under stekningen. En fräsch äppelsky kompletterar.
Gratinerad fläskkotlett med ett härligt osttäcke passar fint att servera en kall vinterdag. Du kan förbereda kotletterna och sedan bara gratinera dem strax före servering.
Då och då kan man hitta fjärilskotletter i charkdisken. Det är kotletter som skivats i tjocka skivor, som sedan delats så att de hänger ihop i ena änden och kan vikas ut till en fjäril. De kan också vikas ihop kring en läcker fyllning, som i det här receptet.
I matlagningssammanhang kallas runda eller ovala köttskivor ibland för medaljonger. Putsad kotlettrad av gris (som ibland säljs under namnet ytterfilé) passar utmärkt att skära till medaljonger. Det här är en snabblagad middag av kotlettmedaljonger under ett härligt gyllene täcke.
Cuban sandwich, eller cubano, är en klassisk grillad macka från Florida. I denna Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost har skinkan blivit uppgraderad med grillad fläskkarré.
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!