Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Fläskkotlett i kall panna med äppelsky

En tjock fläskkotlett med rejäl fettrand kan du tillaga på det här viset. Då värms köttet sakta upp och fettet smälter ut, vilket ger fin smak till köttet under stekningen. En fräsch äppelsky kompletterar. 

Högfjällskotlett

Gratinerad fläskkotlett med ett härligt osttäcke passar fint att servera en kall vinterdag. Du kan förbereda kotletterna och sedan bara gratinera dem strax före servering. 

Fjärilskotlett med fyllning

Då och då kan man hitta fjärilskotletter i charkdisken. Det är kotletter som skivats i tjocka skivor, som sedan delats så att de hänger ihop i ena änden och kan vikas ut till en fjäril. De kan också vikas ihop kring en läcker fyllning, som i det här receptet. 

Gratinerade kotlettmedaljonger

I matlagningssammanhang kallas runda eller ovala köttskivor ibland för medaljonger. Putsad kotlettrad av gris (som ibland säljs under namnet ytterfilé) passar utmärkt att skära till medaljonger. Det här är en snabblagad middag av kotlettmedaljonger under ett härligt gyllene täcke. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Scroll to Top