
Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok
Det här är ett av de äldsta recepten som finns i världen. Kinesiska lejonhuvuden har lagats sedan 1000 år före vår tidräknings början. Här får köttbullarna sällskap med vitkålswok och ris.
Parisare
En parisare är en härligt retro lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff.
Vinbladsdolmar med lammfärs, ris och korinter
Det här är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé.
Grekisk lasagne med fetaost
Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad.
Glöggpastej med glöggelé
Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen.
Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa
En läcker lunch eller kvällsrätt är hamburgare i pitabröd. Här får den sällskap med brie och en läcker salsa.
Kardemummakryddad färsgryta med couscous
Du behöver ett paket nötfärs, några kryddor, färdiga wokgrönsaker och yoghurt, och vips har du en härlig färsgryta med orientalisk smak. Perfekt vardagsmat när middagen ska fram snabbt.
Kinafärs
Grisen är högt älskad i Kina, så den här rätten har fått sitt namn bara för att den är gjord på fläskfärs. En snabblagad och supersmaskig vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna, och bjuder fluffigt jasminris till.
Pasta med vinkokt nötfärsfräs
Ibland längtar man efter variation, och vill ha en ny variant på köttfärssås är det här rätten för dig. Den är härligt färgglad av morot och tomat, och doftar av rött vin.
Chili con carne med köttfärs
Det här är en mild och god chili som även små barn brukar gilla. Vill du ha mera hetta i din chili, ös på med kryddor som chilipulver, spiskummin och paprikapulver.
Köttfärssås med hemkokt ketchup, parmesanflarn och pasta
Här kommer en variation på spaghetti med köttfärssås. Servera med hemkokt ketchup och parmesanflarn.
Wallenbergare
Originalet av wallenbergare lagas på kalvfärs, men då det är svårt att hitta svensk kalvfärs går det lika bra att använda nötfärs som i det här receptet.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka
Denna värmande och mättande curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka är perfekt att laga som storkok och servera en kylig höstkväll.

Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs
Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs passar fint som fredagsmat. Köttet kan med fördel marineras dagen innan.

Fläskfilémedaljonger med grönkål, äpple och rödlök
Dessa goda fläskfilémedaljonger med grönkål, äpple och rödlök är enkelt att göra, särskilt som du i många butiker hittar sköljd och färdigskuren grönkål.

Kryddig gryta på grisbog med blomkålssallad
Bogen är en av de mest smakrika delarna på grisen och köttet passar fint i en gryta. Som en kryddig gryta på grisbog med blomkålssallad.

Southern fried griskind med honungs- och senapsdipp
Southern fried griskind med honungs- och senapsdipp kan serveras som smårätt, förrätt eller som en del av en buffé.

Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré passar fint i höstmörkret. Den blir så god eftersom kött och bönor är bra smakkamrater.
våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.