
Köttfärssås - utan bryning
En köttfärssås för dig som inte vill bryna köttfärsen före tillagning.
Lammkorv i grön kappa
Gör egen lammkorv av lammfärs! Här får du recept på en snabblagad hemgjord korv som serveras med en läcker bönsallad.
Moussaka med lammfärs, zucchini, aubergine och potatis
En klassisk moussaka med potatis och grönsaker, lammfärs och en krämig sås på yoghurt och ägg.
Kryddiga lammfärsbiffar med yoghurtdressing och fikontoast
En riktig söndagsmiddag med välkryddade lammfärsbiffar och goda tillbehör. Den krispiga fikontoasten känns extra festlig.
Köttfärssås till många
Köttfärssås blir bara godare ju mer du lagar. Det här receptet ger 10 portioner, och passar bra om ni är många runt bordet.
Kabanossfylld köttfärslimpa med rostade rotsaker
Här lagar du alla ingredienser till middagen i samma form. Både praktisk och gott!
Tortilla med tacokryddad köttfärs och pizzasallad
Ett tortillabröd som fylls med köttfärs som får krispighet av cornflakes, hetta av feferoni och svalka av yoghurt.
Indiska lammfärsburgare med gurkraita och senapspotatis
Lammfärsburgare kan vara en god och annorlunda omväxling till traditionella hamburgare. De serveras i rostat lantbröd och får sällskap av ugnsrostad potatis med senapssmak.
Köttbullar à la Tore Wretman
De här köttbullarna är efter den berömda köksmästaren Tore Wretmans recept. Färsen är av tre sorters kött, och den drygas ut med ströbröd som får ligga och svälla i grädde. Sedan steker du köttbullarna i rikligt med smör och serverar dem på klassiskt vis med gräddsås och lingon.
Emils färspannkaka
En riktig favorit hos barnen är Emils goda pannkaka, som toppas med köttfärsröra och sedan gratineras med ost. Föräldrar brukar uppskatta att den bara tar 30 minuter att laga.
Hamburgare till många med coleslaw och klyftpotatis
Ibland är det kul att ställa till med kalas och samla många runt bordet. Här är receptet för hur du lagar hamburgare, rosa coleslaw och bärketchup till 10 personer.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Lapskojs på griskind med vitkål och potatis
Det här är ett danskt recept på lapskojs på griskind med vitkål och potatis som serveras med rödbetor, rågbröd och pepparrot.

Kåldolmar med fläskfärs, apelsin och pistasch
Kåldolmar är en traditionell rätt som många har smakat. Här är de i en ny tappning – kåldolmar med fläskfärs, apelsin och pistasch.

Tagine på fläskkarré med bulgursallad
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.

Köttbullar på fläskfärs med zucchiniröra och stekt ägg
Prova dessa underbart kryddade köttbullar på fläskfärs med zucchiniröra och stekt ägg. Detta är en god och spännande vardagsrätt som kan förberedas.

Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs
Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs görs bäst av en nylagad skiva fläskkarré. Här hittar du receptet på dessa goda burgare.

Bräserad griskind med broccoli och persiljepanko
Griskind är en styckningsdetalj som blir allt mer populär. Här serverar vi bräserad griskind med broccoli och persiljepanko.
våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.