Provençalska lammfärsspett med bön- och couscoussallad
En snabblagad vardagsmiddag med spett, couscoussallad och fräsch yoghurt.
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Så här gör du dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad.
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad.
Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis
Visst är det gott med hamburgare? Här får du tips om ett nytt sätt att servera dem, med bröd brett med kesella. Till serveras rädisor och klyftpotatis.
Lammjärpar med gurkyoghurt och bulgursallad
Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås.
Köttfärsfyllda canneloni med fetaost och spenat
Cannelloni är pastarör som fylls med något gott och sedan gratineras i ugn. Här består fyllningen av köttfärssås, spenat och fetaost. En krispig sallad passar bra till.
Klopse – tyska frikadeller
Klopse, också kallat Königsberger Klopse, är en tysk rätt där köttbullar serveras i en krämig vit sås med kapris. Helt enkelt tyska frikadeller.
Snabb gulaschsoppa på nötfärs
En jättegod vardagssoppa med enkla ingredienser och enkel tillagning. Receptet kan dubbleras.
Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor
Lammfärs och rotfrukter passar så bra tillsammans. Det här är rustik mat med råvaror som är som bäst på hösten.
Lammwallenbergare med ljummen sparris- och potatissallad
De här wallenbergarna är gjorda på lammfärs istället för på kalvfärs, som i originalreceptet. Biffarna får sällskap av en läcker potatissallad med sparris.
Hamburgare med bröd och tillbehör
Här hittar du recept på hamburgare med bröd och tillbehör samt en läcker dressing. Du får också lära dig att lägga ihop hamburgaren på äkta amerikanskt vis
Myntakryddade minibiffar på lammfärs
De här små minibiffarna är perfekt mingel-mat. Erbjud gästerna små gafflar eller träpinnar att äta med. Biffarna passar också på buffé, och receptet kan dubbleras.
Laga något gott med…
Nya recept
Koreansk fusion-burgare med misomajonnäs
Sväng ihop en god koreansk fusion-burgare med misomajonnäs till middagen. Här möts koreanska smaker i en amerikansk hamburgare.
Påskragu på oxsvans med apelsin och kanel
Har du testat att laga oxsvans? Denna påskragu på just oxsvans har smaker av apelsin och kanel och är mustig och värmande.
Lammfärspaj med spenat och vårprimörer
Haka inte upp dig på lammsteken i påsk. Testa den här lammfärspajen med spenat som kommer göra succé på buffébordet.
Lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och vit balsamicosky
En lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och balsamicosky är en perfekt ersättare för lammsteken i påsk.
Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis
Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis är en härlig vår- och sommarrätt som är lite lättare med massor av god smak.
Kryddiga fläskkotletter med jordärtskockor och tomatsalsa
Dessa kryddiga fläskkotletter med jordärtskockor och tomatsalsa är en rätt som både bjuder på härliga smaker och viss hetta.
Våra mest populära recept
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.