
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Potatissallad: Blanda samman gräddfil, senap, salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker. Ställ svalt till servering. Gurksallad: Skala gurkan och skär den i halvmånar …
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad.
Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis
Visst är det gott med hamburgare? Här får du tips om ett nytt sätt att servera dem, med bröd brett med kesella. Till serveras rädisor och klyftpotatis.
Lammjärpar med gurkyoghurt och bulgursallad
Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås.
Färsbiffar med potatisbakelse och svartrotsragu
Ibland kan färsbiffar vara riktig festmat. Som i den här rätten, tillsammans med en frasig bakelse på spenat och potatis och en len ragu på svartrötter, kryddad med chèvre.
Köttfärsfyllda canneloni med fetaost och spenat
Cannelloni är pastarör som fylls med något gott och sedan gratineras i ugn. Här består fyllningen av köttfärssås, spenat och fetaost. En krispig sallad passar bra till.
Snabb gulaschsoppa på nötfärs
En jättegod vardagssoppa med enkla ingredienser och enkel tillagning. Receptet kan dubbleras.
Oliv - och nötfärsbiff med rostad palsternacka och fylld vetetortilla
Blanda samman mjölk och ströbröd och låt det svälla 10 minuter. Tillsätt oliver, lök, ägg och senap. Smula ner färsen och arbeta ihop. Smaksätt med …
Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor
Lammfärs och rotfrukter passar så bra tillsammans. Det här är rustik mat med råvaror som är som bäst på hösten.
Lammwallenbergare med ljummen sparris- och potatissallad
De här wallenbergarna är gjorda på lammfärs istället för på kalvfärs, som i originalreceptet. Biffarna får sällskap av en läcker potatissallad med sparris.
Hamburgare med bröd och tillbehör
Det godaste som finns? Ja, många tycker det. Här får du recept på goda hamburgare, läcker dressing och förslag på tillbehör. Här får du också lära sig att lägga ihop hamburgaren på äkta amerikanskt vis.
Myntakryddade minibiffar på lammfärs
De här små minibiffarna är perfekt mingel-mat. Erbjud gästerna små gafflar eller träpinnar att äta med. Biffarna passar också på buffé, och receptet kan dubbleras.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Krebinetter med potatismos och stekt spenat
Testa att laga något danskt! Som dessa krebinetter med potatismos och stekt spenat. Krebinetter är en typ av biff av fläskfärs.

Friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål
Dessa friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål kan serveras som ett tilltugg till välkomstdrinken eller som en liten förrätt.

Fläskfärsbollar i ostsås med potatisbullar och morotssallad
Dessa fläskfärsbollar i ostsås med potatisbullar och morotssallad är två gånger bollar; potatis- och köttbollar. Dessa serveras med krispig sallad.

Grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser
Grön curry har sitt ursprung i Thailand och är ofta kryddig och god – som detta recept på grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser.

Fläskkotlett med potatismos och fänkålssallad
När man gör detta recept på fläskkotlett med potatismos och fänkålssallad får fläskkotletterna ligga i marinad efter stekning och dra till sig smakerna.

Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron
Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron passar fint som värmande vardagsmat. Ribollita är en klassisk soppa från Toscana i Italien.
våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.