
Biff à la Lindström
En äkta biff à la Lindström ska göras på skrapat nötkött, men numera är det vanligare att göra den på riktigt fin högrevsfärs.
Köttfärslimpa med gräddsås
Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, lök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form …
Vitlökssoppa med lammfärsspett
Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag.
Hamburgare Italia
Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör.
Örtkryddade nötfärsspett med bönsallad från Provence
En härlig sallad med bönor och couscous toppas med kryddiga spett av nötfärs. En god och snabblagad vardagsmiddag.
Provençalska lammfärsspett med bön- och couscoussallad
En snabblagad vardagsmiddag med spett, couscoussallad och fräsch yoghurt.
Tex mex nötfärschili med cheese corn sticks
Smaker som öl, chili och majs får oss att tänka på tex mex. Det här är en välkryddad och mustig chili som serveras med cheese corn sticks, en sorts bröd på majs och ost.
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Potatissallad: Blanda samman gräddfil, senap, salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker. Ställ svalt till servering. Gurksallad: Skala gurkan och skär den i halvmånar …
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad.
Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis
Visst är det gott med hamburgare? Här får du tips om ett nytt sätt att servera dem, med bröd brett med kesella. Till serveras rädisor och klyftpotatis.
Lammjärpar med gurkyoghurt och bulgursallad
Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås.
Färsbiffar med potatisbakelse och svartrotsragu
Ibland kan färsbiffar vara riktig festmat. Som i den här rätten, tillsammans med en frasig bakelse på spenat och potatis och en len ragu på svartrötter, kryddad med chèvre.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs
Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs görs bäst av en nylagad skiva fläskkarré. Här hittar du receptet på dessa goda burgare.

Bräserad griskind med broccoli och persiljepanko
Griskind är en styckningsdetalj som blir allt mer populär. Här serverar vi bräserad griskind med broccoli och persiljepanko.

Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker
I det indiska köket finns många recept på grytor. Till detta recept på Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka serveras grytan med ris och naanbröd.

Grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp
En macka kan vara snabb och enkel eller en riktigt smakupplevelse – som denna godmacka på grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp.

Svampfylld, baconlindad fläskfilé med råstekt blomkål och stuvad surkål
Varför inte laga klassiskt franskt? Sväng ihop svampfylld, baconlindad fläskfilé med råstekt blomkål och stuvad surkål till middagen och njut!

Bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs
Vem har sagt att bacon bara passar till frukost. Varför inte prova bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs till middag?
våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Fläskpannkaka med lingon
Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.