Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Mexikansk gryta med fläskfärs, chorizo och ris

Mexikansk gryta med fläskfärs, chorizo och ris

Detta recept på mexikansk gryta med fläskfärs, chorizo och ris är en snabblagad vardagsmiddag där du använder färdig tacosås som bas.

Vårrullar med fläskfärs, grönsaker och ärtdipp

Vårrullar med fläskfärs, grönsaker och ärtdipp

Att göra vårrullar är inte så svårt som verkar. I dessa vårrullar med fläskfärs, grönsaker och ärtdipp ger fläskfärsen sälta och smak.

Köttbullar på fläskfärs med chili, lime och curry

Köttbullar på fläskfärs med chili, lime och curry

Köttbullar är en riktig klassiker som kan varieras på en mängd olika vis. Här är annorlunda tappning – köttbullar på fläskfärs med chili, lime och curry.

Kryddig köttfärssås på fläskfärs och bacon

Kryddig köttfärssås på fläskfärs och bacon

Här delar vi med oss av ett fantastiskt bra grundrecept på kryddig köttfärssås på fläskfärs och bacon. Det här kommer att bli en ny favorit till pasta-middagen.

Thailändsk sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål

Thailändsk sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål

Precis som i all mat från det thailändska köket går denna sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål snabbt att tillaga. Förbered gärna ingredienserna

Galette med lök, ricotta och fläskfärs

Galette med fläskfärs, ricotta och lök

Det här är en läcker och snabblagad galette med fläskfärs, ricotta och lök som görs med färdig smördeg. Servera den som en liten kvällsrätt eller på buffé.

Paté en croute med protvinsfikon

Paté en croute med portvinsfikon

Detta recept på paté en croute med portvinsfikon är framtaget av Sigrid Bárány.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Köttbullar med gräddsås och lingon

Köttbullar med gräddsås och lingon

I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt. 

Kåldolmar är en svensk husmansklassiker

Kåldolmar med kokt potatis och lingon

Dessa klassiska, goda kåldolmar med kokt potatis och lingon är enkla att göra och perfekt när man är sugen på riktig husman till middag.

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Laga något gott med…

Nya recept

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen