Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Gnocchi med broccoli, mozzarella och bacon

Gnocchi med bacon, broccoli och mozzarella

Gnocchi med bacon, broccoli och mozzarella passar fint som vardagsmat. Här steks broccolin tillsammans med vitlök och bacon.

Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon

Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon

Denna pasta bambini med spenat och knaprigt bacon är en snabblagad pasta. Perfekt som enkel sommar eller vårmiddag när man vill ha något enkelt.

Grillad spetskål med bacondressing

Grillad spetskål med bacondressing

Du grillar väl svenskt i sommar? Varför inte prova grillad spetskål med bacondressing? Här hittar du receptet.

Rårakor med stekt sidfläsk

Rårakor med stekt sidfläsk

Rårakor som steks frasiga i fläskflott och serveras med knaprigt stekt sidfläsk och fräscht syrliga lingon.

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka som serveras med bland annat bacon, okonomiyakisås och koriander.

Baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål, äpplen och pikant dijonkräm.

Baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål, äpplen och pikant dijonkräm.

Daniel Crespis recept på baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål beskriver han själv så här: Juiceig fläskfilé bakad med dijonsenap och lindad i rejäla mängder rökigt bacon blir en smakbomb och spelar utmärkt mot sötsyrliga äpplen och fänkål. 

Baconlindad råkorv med bröd, romesco och sellerisallad

Baconlindad råkorv med bröd, romesco och sellerisallad

Baconlindad råkorv med bröd är en snabb och god middag. Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter.

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage är ett recept på festliga aptitretare, framtaget av Catarina König.

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet.

Pumpapaj med bacon och purjolök

Matig filodegspaj fylld med rostad butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall.

Knaperstekt bacon med bakad tomat, syltad pumpa samt äggdip

Den här rätten kan du servera som en liten förrätt eller snacks. Pumpa, tomater och äggdipp gör du klara i förväg, så behöver du bara steka baconet före servering. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Fransyska av skinka med ratatouille

Fransyska av skinka med ratatouille

Fransyska förknippas oftast med nötkött, men styckas även ut från gris. Här blir det en fransyska av skinka med ratatouille och en krispig sallad.

SMYGSTARTA PÅSKMATEN

våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top