Hemgjord fläskkorv med ingefära och nejlika
Ett mysigt pyssel till jul är att göra egen korv. Samla familjen och testa detta recept på hemgjord fläskkorv med ingefära och nejlika.
Köttfärssås med korv och skinka
Har du fått rester över från julbordet? Varför inte använda dem i denna goda och svinnsmarta köttfärssås med korv och skinka? Här hittar du receptet.
Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs
Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs är en läcker liten tapas-rätt, av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Servera som tilltugg på festen.
Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré
Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen.
Grov leverpastej
Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.
Ugnsbakad leverpastej
Riktigt gott är det med leverpastej som man gjort själv. Det är faktiskt inte svårt alls, och tar inte lång tid. Gräddningstiden är 1 timme, men under tiden kan du göra annat. Servera som pålägg eller bjud den härliga pastejen direkt ur en snygg form på julbordet.
Spenatsoppa med rest-topping
Det blir ofta mycket mat över efter julbordet på julafton. Minska ditt matsvinn och laga det här receptet på spenatsoppa med rest-topping.
Rökt skinka med ostkräm, champinjoner, ättiksbetor och smulade potatischips
En elegant förrätt på fin, rökt skinka med tillbehör som ostkräm och ättiksbetor. Kan även serveras som mingelrätt eller på buffé.
Kryddig lammkorv med stomp på gula ärtor och gurksallad
En läcker liten förrätt med lammkorv, gurksallad och ett härligt stomp på gula ärter.
Rökt nötkorv med sockrade havtornsbär, riven pepparrot, knäckebröd och färskost
En liten förrätt som du kan göra på vilken sorts rökt korv som helst. Välj ett hantverksmässigt producerat knäckebröd, eller baka själv, så blir rätten extra festlig. Om du inte hittar havtornsbär, använd andra vilda bär som lingon eller hjortron
Stekt chorizo med sallad på kronärtskocka, purjolök och rostad paprika
Det här är en elegant förrätt som du åstadkommer ganska lätt med hjälp av chorizo och kronärtskockshjärtan på burk.
Merguez med surkål
Merguez är en korv som kan innehålla antingen nötkött eller lammkött, och som kryddas med spiskummin. Det här receptet utgår från råkorv, så det är viktigt att den blir väl genomstekt. Merguez är jättegod tillsammans med surkål. Färdigköpt surkål får här ett lyft med lite egen, personlig kryddning. Ett måste till den här rätten är stark senap.
Laga något gott med…
Nya recept
Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor
Denna välsmakande Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor är god och lättlagad vardagsmat. Perfekt också till sportlovet att ta med i termos.
Mandelkaka med blåbärskompott, gräddparfait och oxalis
Prova den här efterrätten på nyårsafton – mandelkaka med blåbärskompott och oxalis. Det här är deserten i Desirée Jaks nyårsmeny för Svenskt Kött.
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp är huvudrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött. I säsong med kål och svamp, svenska ärtor finns i frysen.
Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs
Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.
Kroketter på slarvsylta med pepparmajonnäs
Krämiga och frasiga kroketter på slarvsylta passar perfekt som tilltugg till champagne. Första rätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött.
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.
Våra mest populära recept
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.