Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis

Aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis

Visste du att resterna från julbordet gör sig utmärkt som festliga snittar? Varför inte prova dessa aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis?

Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Har du fått rester över från julafton? Dessa goda snittar bestående av kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör är festliga att servera på nyårsafton.

Pytt med julskinka, julkorv och potatis

Pytt med julskinka, julkorv och potatis

Laga en pytt med julskinka, julkorv och potatis av julens rester! Det här är smidig vardagsmat när man vill laga något enkelt och gott i mellandagarna.

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror.

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Bjud på ett gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön är skapade av Catarina König.

Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Bjud på goda snittar till julminglet. Detta recept på smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons är framtaget av Catarina König.

Rödbetsrisotto med isterband och getost

Smält smör i en traktörpanna eller vid kastrull. Lägg i lök, vitlök och rödbetor och låt dem mjukna men inte få färg. Lägg i ytterligare …

Falukorvsgryta med grönsaker

Dra skinnet av falukorven och skär den i munsbitar. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs sedan potatis, lök, morötter och blomkål …

Fläskkorv med ingefära, soja och nejlika

Att göra egen, hemgjord korv är verkligen en konst, men det är riktigt trevligt pyssel till jul. Servera korven i sitt goda spad på julbordet eller som en egen måltid med potatismos eller rotmos. Glöm inte senapen! 

Köttfärssås, spetsad med korv och skinka

Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala
och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan. Strimla skinka …

Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs

Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs är en läcker liten tapas-rätt, av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Servera som tilltugg på festen.

Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré

Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Gratäng med råkorvsfräs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.

Gott till grillen

våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top