
Rårakor med stekt sidfläsk
Rårakor som steks frasiga i fläskflott och serveras med knaprigt stekt sidfläsk och fräscht syrliga lingon.
Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka som serveras med bland annat bacon, okonomiyakisås och koriander.
Oxrulader med fransk potatiskaka
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
Aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis
Visste du att resterna från julbordet gör sig utmärkt som festliga snittar? Varför inte prova dessa aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis?
Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör
Har du fått rester över från julafton? Dessa goda snittar bestående av kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör är festliga att servera på nyårsafton.
Pytt med julskinka, julkorv och potatis
Laga en pytt med julskinka, julkorv och potatis av julens rester! Det här är smidig vardagsmat när man vill laga något enkelt och gott i mellandagarna.
Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm
Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror.
Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön
Bjud på ett gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön är skapade av Catarina König.
Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons
Bjud på goda snittar till julminglet. Detta recept på smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons är framtaget av Catarina König.
Rödbetsrisotto med isterband och getost
Smält smör i en traktörpanna eller vid kastrull. Lägg i lök, vitlök och rödbetor och låt dem mjukna men inte få färg. Lägg i ytterligare …
Falukorvsgryta med grönsaker
Dra skinnet av falukorven och skär den i munsbitar. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs sedan potatis, lök, morötter och blomkål …
Fläskkorv med ingefära, soja och nejlika
Ett mysigt pyssel till jul är att göra egen korv. Samla familjen och testa det här receptet på fläskkorv med ingefära, soja och nejlika.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor
Denna Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor serveras med spänstiga nudlar, krämiga äggulor och söta räkor.

Fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi
Dessa fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi är en rätt som har hämtat inspiration från det koreanska köket.

Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost
Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost är en otroligt snabblagad ”piatto unico”.

Nuggets av fläskfilé med örthummus
Dessa nuggets av fläskfilé med örthummus är snabbmat på det sofistikerade, smakfulla och mättande sättet. Planera att köttet ska marinera 1 timme.

Fläskkarré med rotmos och kålsallad
Fläskkarré är bra kött som håller sig smakfullt och saftigt under långkok tack vare sin rika marmorering – här i fläskkarré med rotmos och kålsallad.

Chili con carne på grisbog med korngryn
Med inspiration från den amerikanska södern hittar du här en variant av klassikern chili con carne på grisbog med korngryn.
våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.