Redskap i köket

Det är viktigt med bra redskap i köket, och naturligtvis att ta hand om dessa på bästa sätt.

Välj rätt kniv till köttet

Det är viktigt med bra redskap i köket. En vass kniv och en ordentlig skärbräda kan underlätta vilket arbete som helst. Beroende på vad du ska skära behöver olika typer av knivar. Det skiljer naturligtvis mellan en brödkniv, en grönsakskniv och en köttkniv, men det finns även olika typer av köttknivar; exempelvis kan en rak och lite längre kniv vara bra att när man ska skiva och tärna. En filékniv och en urbeningskniv är också bra att ha till de köttbitar som har eventuellt fett, hinnor och ben som ska bort.

Med en bra kniv blir köksarbetet lättare. En bra kniv behöver också tas omhand på rätt sätt genom stålning och slipning. Kolla in denna video för att se hur an stålar en kniv.

Skärbrädor

Bra redskap behöver underhållas och vårdas. Så här tar du hand om skärbrädan.

Scroll to Top