Laga kött

Tryckkoka

Med en tryckkokare går långkoken i rekordfart. En mustig boeuf
bourguignon blir klar på en knapp halvtimme i tryckkokaren istället för
två timmar i en vanlig gryta.

Läs mer

Steka i ugn

Rostbiff, fransyska, fläskkarré och lammstek är bara några exempel på styckningsdetaljer som passar att helsteka i torr ugnsvärme. Ugnsstekning är en bekväm tillagningsmetod eftersom köttet sköter sig själv i ugnen, man behöver bara kasta en blick på den digitala stektermometern ibland, så att man säkert tar ut steken i tid.

Läs mer

Woka

I en stekpanna med högre kanter wokar man fina strimlor av kött och grönsaker på hög värme. En wok kan varieras på många sätt, den kan även innehålla nudlar, ris och smakrika såser. Själva tillagningen går blixtsnabbt men förberedelserna tar lite längre tid för både grönsaker och kött ska ligga färdiga i fina strimlor när man ställer wok- eller stekpannan på spisen. 

Läs mer
Scroll to Top