
Hamburgare femtio-femtio med picklad lök, koriandermajonnäs och rostade rotfrukter
I hamburgare femtio-femtio passar det utmärkt att byta ut hälften av köttet mot bönor. De ger fasta och fina köttfärsbiffar, bara du låter dem vila.
I hamburgare femtio-femtio passar det utmärkt att byta ut hälften av köttet mot bönor. De ger fasta och fina köttfärsbiffar, bara du låter dem vila.
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
Till den här goda flankstek teriyaki rätten väljer du själv om du vill prova att laga egen teriyakisås till flanksteken eller om du köper färdig på flaska.
Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.
Köttfärslimpa femti-femti är en god middagsrätt där du ersätter hälften av köttet med rårivna rotfrukter för annorlunda textur och smak.
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
Flankstek chimichurri är kryddad med klassisk sydamerikansk smak och serveras med Moses kryddsmör, chili och stjärnanisinkokta grönsaker.
Grillad focaccia på grillrester med tomat, zucchini, koriander och riven ost samt syrad kål och gulärtshummus.
Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot är en god rätt som passar både till påsk och till höstens mustiga långkok.
Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.
Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.