Allt nötkött

Kåldolmar är en svensk husmansklassiker

Kåldolmar, en svensk husmansklassiker

I många recept på kåldolmar drygas färsen ut med eller ströbröd. I en del gamla recept tar man istället tillvara rotstocken, hackar den och blandar ner hacket i färsen. Det är inte bara resursklokt, det blir mycket godare! Kåldolmar är en svensk husmansklassiker. 

Köttbullar med gräddsås och lingon

Köttbullar med gräddsås och lingon

I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt. 

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.

Scroll to Top