Maten och träningen

Jag har länge tänkt skriva en blogg om mat och träning, två
saker som jag brinner för och som går hand i hand. Mycket output kräver också
mycket input. Kroppen är gjord för att vara aktiv och för mig är det ett behov
som måste tillgodoses genom träning eftersom jobbet innebär mycket tid framför
datorn. När jag var ung red jag galopp på Täby utanför Stockholm och så blev
det hästjobb i USA under några år. Under låg tid var det mycket löpning och på
senare år har jag funnit lyckan i Cross Fit.

Mycket output kräver också
mycket input.

Cross Fit är en högintensiv träningsform där man blandar
styrka, smidighet och kondition. Träningen sker alltid i grupp ledd av en
utbildad coach. Träningen är mitt andningshål där jag rensar hjärnan och hämtar
kraft både mentalt och fysiskt. Vilket är helt nödvändigt för att klara det
höga tempo som gäller både i jobbet och privat.

Träningen är mitt andningshål där jag rensar hjärnan och hämtar
kraft både mentalt och fysiskt.

När man som jag tränar många gånger i veckan och dessutom har
en medfödd hög förbränning krävs det mycket energi och näring. Många som tränar
mycket dricker stora mängder med energi- och proteindrinkar av olika slag. Affärer
som säljer kostpreparat poppar upp som svampar ur jorden. Säkert finns det dom
som behöver tillskott, men inte friska personer som tränar några gånger i
veckan. Då känns det bara onödigt och dyrt.

Säkert finns det dom
som behöver tillskott, men inte friska personer som tränar några gånger i
veckan. Då känns det bara onödigt och dyrt.

Jag tror på att ge kroppen den näring den behöver genom bra
varierad kost anpassad efter det behov kroppen har. Som sagt anpassa input
efter output. Barnen är alla på väg in i tonåren och är också mycket aktiva med
olika sporter. Det är nu dom bygger en bra grund för framtiden med rätt mat och
träning. Det är mitt ansvar att se till att dom får bra mat så dom kan
utvecklas och bli starka.

Jag tror på att ge kroppen den näring den behöver genom bra
varierad kost anpassad efter det behov kroppen har.

Intresset för mat liksom för träning är stort i hela
familjen och sambon har jobbat många år inom restaurangbranschen. Hos familjen
Sundelöf serveras det alltid svenskt kött och svenska mejeriprodukter. Ekologisk
fisk och svenska grönsaker efter säsong alternativt ekologiska. Det är både
enkelt och roligt att laga äkta och god mat från grunden. En bra hjälp för oss
är veckans matkasse som underlättar vardagens måltider. Till helgen blir det
mer innovativ matlagning, eller bara en god bit svenskt kött på grillen med
grönsaker och en god sås!

Relaterade artiklar

About The Author