Heberleins i Förslöv

Jag tänkte börja med en lite presentation av vår historia så
ni förstår vad vi håller på med och vilka vi är. Heberleins i Förslöv – det var här allting började.

På 1800-talet kom mammas farfar Hilmer Heberlein till Sverige
från Tyskland med fickorna fulla av korvrecept. Heberlein är ett stort
slaktarsläkte i Tyskland.Hilmer började med ett slakteri i den lilla lokalen i Förslöv
som senare kom att bli livsmedelsbutiken Heberleins.

Heberlein är ett stort
slaktarsläkte i Tyskland

Hilmers son, morfar Gert cyklade runt på bygden och sålde
kött till butikerna men avancerade sedan och fick en lastbil att köra med. Många
äldre jag pratar med minns fortfarande hur morfar kom körandes med sin köttbil.

Morfar och mormor tog över slakteriet år 1958 efter Hilmer
och gjorde det till en livsmedelsbutik med inriktning på kött och charkuterier.
I mitten på 70-talet började dom med festbrickor och var ute på
grisgrillningar.

Mamma och morbror Jonas tog över butiken 1989. Pappa Nisse kom in i företaget när han var 25 år och blev
skolad till charkuterist. Kött kunde han redan från grunden då han hade jobbat
som slaktare på slakthuset i Helsingborg i 9 år innan han började på
Heberleins.

Vi levererade redan korvar, pastejer, skinkor med mera till många
butiker runt om i Sverige, men när Sverige gick med i EU så var det stopp med
det för anläggningen var inte EU-godkänd.

År 1999 byggde mamma och Jonas ett EU-godkänt charkuteri i
Förslöv (Heberleins i Båstad AB), så att vi kunde fortsätta leverera ut i Sverige och även till
andra länder om vi ville. I ett EU-godkänt charkuteri får till exempel inga varor mötas
eller gå tillbaka den vägen dom kom in. Allt ska gå runt.

Självklart arbetar vi bara med svenska produkter i våra
charkuterier och det är viktigt för oss att understryka detta och föra fram
till våra kunder!

Jag och lillasyster Ida har jobbat i familjeföretaget mer
eller mindre i hela vårt liv.

Jag började som 12-åring på sommarlovet att göra pajer till
butiken. Jag minns att jag tyckte att det var pest och pina i början men kom så
småningom på att det där med att ha alldeles egna pengar var ju inte helt fel.
Ida satt i kassan och trivdes som fisken i vattnet eller kanske som kon i hagen
🙂

Jonas tre barn Filippa, Jonatan och Johanna som är mellan
5-10 år yngre än oss började efterhand också arbeta i butiken under loven. Idag driver Jonas butiken,

Mamma och pappa driver charkuteriet och jag och mamma driver och äger vårt företag i Båstad som heter
Bjärehalvöns chark och delikatess.

Självklart arbetar vi bara med svenska produkter i våra
charkuterier och det är viktigt för oss att understryka detta och föra fram
till våra kunder!

Relaterade artiklar

Scroll to Top