
Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème
Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?
Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?
Laga något festligt för en mindre peng, som helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky.
Det här är ett danskt recept på lapskojs på griskind med vitkål och potatis som serveras med rödbetor, rågbröd och pepparrot.
I Danmark äter man ”fleskesteg” vid jul, men den passar lika bra en vanlig lördag. Här hittar du grundrecept på fläskstek på danskt vis.
Sväng ihop en god julstek av skinkstek. Denna ugnsbakta julstek smaksätts med äppeljuice, ingefära, kanel, kryddpeppar.
Kåldolmar är en traditionell rätt som många har smakat. Här är de i en ny tappning – kåldolmar med fläskfärs, apelsin och pistasch.
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
Kålrotslåda är en klassisk finsk julrätt där man kokar kålrot i spadet från kokt julskinka. Servera till julbordets köttbullar och prinskorv.
Gör en annorlunda sill till julafton, påsk eller midsommar. Denna baconsill är en sill i vit sås som smaksätts med bacon, pepparrot och dill.
Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs görs bäst av en nylagad skiva fläskkarré. Här hittar du receptet på dessa goda burgare.
Griskind är en styckningsdetalj som blir allt mer populär. Här serverar vi bräserad griskind med broccoli och persiljepanko.
I det indiska köket finns många recept på grytor. Till detta recept på Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka serveras grytan med ris och naanbröd.