
Krispig blodpudding i ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing
Testa blodpudding i en ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing. Blodpuddingen friteras krispig tillsammans med eldost.

Testa blodpudding i en ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing. Blodpuddingen friteras krispig tillsammans med eldost.

Blodpuddingsfritters är en kul och annorlunda vairant på blodpudding. Servera med Keso-slaw och doppa i lingonketchup. Passar som småplock!

En spännande variant på våfflor är blodvåfflor! Så goda med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen till. Att ha lite blod i våffelsmeten är både resursklokt och ger en näringsboost til rätten.

Det blir allt mer populärt med ’nose to tail’-matlagning, det vill säga att det blir viktigt att ta tillvara allt som varje djur kan ge, även innanmat och blod. Förr var det en självklarhet, och kanske är det snart så igen? Här kommer receptet på hemlagad blodpudding.
Det här är en av de snabbaste rätter so finns. Tricket med att steka blodpudding på rätt sätt är att göra det i riktigt med smör och på låg värme. Då blir skivorna perfekt genomstekta medan ytan blir frasig. Gott till är lingon och vitkål.