Vill du veta mer om svensk grisuppfödning?

Vi har tagit fram en broschyr som på ett enkelt och kortfattat sätt berättar om svensk grisuppfödning och kvalitetssäkringen av den.

Broschyren är en sammanfattning och beskrivning av ”Grundcertifiering
Gris” – en certifiering av Sveriges grisgårdar som genomförs med en
oberoende tredjepartskontroll. Den bygger på en branschgemensam
överenskommelse som svensk slakterinäring tagit fram för att tydliggöra
och dokumentera den svenska grisproduktionen, där certifieringen utgör
ett minimikrav.

Certifieringen av gris är en viktig del i dokumentationen av Sveriges
erkänt höga kvalitet på griskött, vår unika djuromsorg och höga krav
på livsmedelssäkerhet – argument som anses vara de viktigaste till
varför vi väljer svenskt kött.

– Certifieringen är viktig för förtroendet för svenskt griskött. Och
vi vill bidra till ökad kunskap om hur svensk grisuppfödning går till.
Därför har vi tagit fram denna broschyr. Målgrupperna är flera,
dagligvaruhandelns inköpare, storhushåll och en intresserad allmänhet,
säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött.

Nyfiken på mer information?

Ladda ner brochyren som PDF nedan

Beställ broschyren genom att kontakta oss på 08-787 55 10

Aktuellt

Vad händer med järnet när man byter protein?

Vad händer med järnet när man byter protein?

Det pratas ofta om proteinskifte för att minska matens klimatpåverkan i offentliga kök. Men att byta bort exempelvis nötköttet påverkar också näringen,
framförallt järninnehållet.
Så vad händer med järnet när man byter protein?

Nu blir det lättare att veta var köttet kommer från

Nu blir det lättare att veta var köttet kommer från

Nu gäller det nya lagkravet som gör det lättare att veta var köttet kommer från; restauranger ska kunna berätta vilket land köttet på menyn kommer från och kravet gäller även för storhushåll som tillagar och serverar mat exempelvis i skolor, på sjukhus och äldreboenden.

Får man cancer av kött?

Får man cancer av kött?

Har du någon gång hört att man får cancer av kött? Ligger det någon sanning i det påståendet eller hur är det egentligen? Får man cancer av kött?

Rulla till toppen