Vill du jobba på Svensk kött?

Svenskt kött har många spännande projekt på gång och vi behöver förstärkning på heltid av en kommunikatör med pressansvar. Det är en bred och rolig tjänst i en liten organisation där arbetsuppgifterna varierar mellan pressbearbetning, kriskommunikation, projektledning av events och att skriva webb- och debattartiklar m.m. Självklart bör du ha ett intresse för mat.
Lamm i hage

Kommunikatör med pressansvar

Branschorganisationen Svenskt kött är en varumärkesoberoende organisation. Vi arbetar med att ge kunskap och inspiration kring allt som har med svenskt kött, svenska charkuterier och nyttan av svensk djuruppfödning att göra. Vi skapar opinion och deltar i debatt, samt utbildar butiksmedarbetare i kött- och charkuterikunskap. Vi står inför en händelserik tid med många spännande projekt och behöver förstärkning till vår verksamhet och söker nu en kommunikatör med pressansvar. Tjänsten är en heltidsanställning och är placerad i Stockholm.

Rollen

I rollen som kommunikatör hos oss kommer du att ha ett helhetsansvar för Svenskt kötts kommunikation med massmedia och press. Du sköter en stor del av kommunikationen i våra sociala medier, skriver debatt- och webbartiklar samt har en central funktion i verksamhetens krishantering. Vi är branschens kommunikatörer vilket innebär att du får tillgång till en stor spelplan såväl inom organisationen som externt med aktörer inom branschen. Rollen som kommunikatör med pressansvar hos oss innebär huvudsakligen att:

  • Proaktiv hantering av all massmedia- och presskommunikation
  • Kontinuerligt vara uppdaterad inom området genom omvärlds- och mediebevakning, samt nätverka med andra kommunikatörer i branschen
  • Hantera verksamhetens kriskommunikation
  • Projektleda events, seminarier, resor etc.
  • Producera debatt- och webbartiklar

Du ansvarar för strategi och utveckling för kommunikationen tillsammans med dina kollegor och driver projekten framåt. Du håller dig orienterad inom området och deltar aktivt i utvecklingen av Svenskt kötts kommunikation i samtliga kanaler. I vår kommunikation fokuserar vi på konsumenten. Vi företräder det svenska köttet genom att få konsumenterna att välja det svenska köttet, och gör det till det självklara valet.

Vem är du?

Vi tror att du har flera års dokumenterad erfarenhet av liknande roll, med god erfarenhet av press och gärna PR-arbete. Du har eftergymnasial utbildning inom området, ex. marknad och kommunikation, PR eller journalistik. Du har goda kunskaper inom sociala medier och har du tidigare erfarenhet av marknadsföring och att skriva debattartiklar är det meriterande.

För att trivas i rollen är du social då det är en utåtriktad roll där du kommer att befinna dig i olika sammanhang, och ha breda kontaktytor såväl internt som externt. Du har en god projektledningsförmåga och är initiativrik. Då vi är en liten organisation värdesätter vi en prestigelös och hjälpsam inställning, vi jobbar tillsammans för att nå våra mål. Du är självgående, ansvarstagande och trivs med möjligheten till att kunna påverka din egen arbetssituation. För att trivas hos oss bör du ha ett intresse för mat och råvaror.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 18 november, 2016. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.
Svenskt kött anlitar rekryteringsföretaget We Select. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Philippa Kristoffersson, tel. 0723- 00 80 28.

Välkommen med din ansökan!

Svenskt kött är en varumärkesoberoende branschorganisation som ägs av Svenska Köttföretagen, Lantbrukarnas Riksförbund, Sveriges Nötköttsproducenter, Sveriges Grisföretagare och Svenska Fåravelsförbundet. Vi är en digital och fysisk mötesplats för konsumenter och branschfolk som söker kunskap och inspiration om svenskt kött, charkuterier med svensk köttråvara och nyttan av svensk djuruppfödning. Genom att välja svenskt kött gör du ett hållbart val. Både för dig, bonden, miljön och klimatet.  Läs mer om oss här.

Aktuellt

Spenatsoppa med skinkrester

Ta vara på julens rester

Ta vara på julens rester och omvandla skinka, köttbullar och korv till nya rätter med hjälp av smarta tips och både goda och festliga recept.

Scroll to Top