Svenskt Kött lanserar nya broschyrer med kunskap och inspiration

Tre nya broschyrer - en för respektive köttslag gris, nöt och lamm - med fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och inspirerande recept finns nu klara att beställa kostnadsfritt.

Varje broschyr är på 24 sidor och fylld med information om svenskt kött, djuromsorg, fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och tillbehör. Recepten är moderna och enkla vardagsrecept.

– Våra nya broschyrer är fullmatade med den information vi vet efterfrågas av både konsumenter och de som arbetar med uppfödning och tillverkning. Vi har
tagit fram dem för att vi ser en ökad efterfrågan på kunskap om svenskt kött, framför allt vad gäller styckningsdetaljer och tillagning av kött, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött. 

Ju mer kunskap om olika styckningsdetaljer man har som hemmakock, desto lättare att lyckas i köket och att prova på något nytt. I broschyrerna går det att lära sig mer om allt från flankstek, njurtapp och grissida till lammentrecote och mycket mer.  

– Genom att lära sig mer om hur man tar tillvara olika detaljer, minskar vi risken för svinn och tar på ett bättre sätt tillvara på hela djuret, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött. 

Olika tillagningsmetoder passar mer eller mindre bra för en viss styckningsdetalj. I broschyrerna finns tipsen som leder rätt men även tillagningstemperaturer för olika detaljer.

Broschyrerna är kostnadsfria och finns att beställa via Svenskt Kötts hemsida. Eller genom att kontakta oss direkt på info@svensktkott.se

Här finns även fördjupad information om styckningsdetaljer och tillagning samt mängder av recept.

Aktuellt

Blir man sjuk av kött?

Blir man sjuk av kött?

Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplat till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?

Järn från vegetabilier tas upp lika lätt som järn från kött

Är järnbrist vanligt?

Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.

Har vi ändrat vad vi äter?

Har vi ändrat vad vi äter?

Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?

Varför äter vi gris i Sverige?

Varför äter vi gris i Sverige?  

I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.

Rulla till toppen