Svenskt Kött lanserar nya broschyrer med kunskap och inspiration

Tre nya broschyrer - en för respektive köttslag gris, nöt och lamm - med fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och inspirerande recept finns nu klara att beställa kostnadsfritt.

Varje broschyr är på 24 sidor och fylld med information om svenskt
kött, djuromsorg, fakta om styckningsdetaljer, tillagningsmetoder och
tillbehör. Recepten är moderna och enkla vardagsrecept.

– Våra nya
broschyrer är fullmatade med den information vi vet efterfrågas av både
konsumenter och de som arbetar med uppfödning och tillverkning. Vi har
tagit fram dem för att vi ser en ökad efterfrågan på kunskap om svenskt
kött, framför allt vad gäller styckningsdetaljer och tillagning av kött,
säger Maria Forshufvud, vd på Svenskt Kött. 

Ju mer kunskap
om olika styckningsdetaljer man har som hemmakock, desto lättare att
lyckas i köket och att prova på något nytt. I broschyrerna går det att
lära sig mer om allt från flankstek, njurtapp och grissida till
lammentrecote och mycket mer.  

– Genom att lära sig mer om
hur man tar tillvara olika detaljer, minskar vi risken för svinn och tar
på ett bättre sätt tillvara på hela djuret, säger Maria Forshufvud, vd
på Svenskt Kött. 

Olika tillagningsmetoder passar mer eller
mindre bra för en viss styckningsdetalj. I broschyrerna finns tipsen som
leder rätt men även tillagningstemperaturer för olika detaljer. 

Broschyrerna är kostnadsfria och finns att beställa via Svenskt Kötts hemsida. Eller genom att kontakta oss direkt på info@svensktkott.se

Här finns även fördjupad information om styckningsdetaljer och tillagning samt mängder av recept.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top