Smak av Gotland grundar matfestival

I juli är det premiär för den nya matfestivalen Smak av Gotland. Bakom initiativet står Svenskt Butikskött som vill få ännu fler att upptäcka Gotlands matkultur.

Den 12 – 14 juli slår matfestivalen ”Smak av Gotland” upp portarna i Visby Hamn. Festivalen kommer att äga rum i samband med Wisby Strandfestival och bjuda på mat och upplevelser från Gotlands lokala livsmedelsproducenter. Bakom initiativet står Svenskt Butikskötts ägare Thomas Östlund, som vill få ännu fler att uppleva Gotlands matkultur och fina råvaror.

Matfestivalen kommer att vara öppen för alla och ha fritt inträde mellan kl 11-16 varje dag. Här kommer besökarna att kunna njuta av lokal mat och fina, närodlade råvaror. På den stora menyn finns bland annat grillat lammkött och hamburgare från Smak av Gotland, gotländska delikatessostar, chutney, mariander och BBQ-såser från lokala producenter. Man kommer också kunna träffa öns egna livsmedelstillverkare, uppfödare och bönder samt handla fårskinn och handgjorda produkter från utvalda Pop Up- gårdsbutiker.

Musikfestival och gotländsk mat på kvällen

På kvällen byggs festivalområdet om till musikfestivalen Wisby Strandfestival med betalt inträde och uppträdanden från artister som bland annat Miriam Bryant, Petter, Titiyo, Little Jinder och Stiftelsen. Även då kommer besökarna att kunna njuta av riktigt god mat och dryck från Smak av Gotland och andra lokala gotländska livsmedelsproducenter.

Aktuellt

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Rulla till toppen